Meaningless



Diary About Link Stuff



Follow|Home
Saturday, 7 September 2013 | 00:51 | 0comments
Assalamualaikum.

fuhhhh. memandangkan hari ni cuti (aku kat kedah) so aku ambik keputusan untuk klr jalan2 lps solat jumaat. Kawan aku yang bawa so aku ikut jak la kan. Dia mmg selalu bawa aku jalan. so xtvt kmi mcm biasa larr tgk movie n makan, tu jak la yg kmi selalu buat.

So tadi aku tgk larr movie ngan dia. kitaorg tgk kick ass 2. Waktu nak bli tiket tu kakak tu siap tanya kat kawan aku dah cukup umur ( 18 thn ) ke belum. lawakkkk ok. muka dia mmg baby face pun mmg x dpt cam dia tu dah cukup umur ke x. sblm kitaorg beredar kakak tu siap pesan lg bawak ic or apa2 jer lar yg membuktikan yg kitaorg dah masuk 18 thn. Then lps kitaorg bli tiket kitaorg pun jalan2 larr sementara menunggu movie tu nak start.

Then bila kitaorg nak masuk ke dalam, waktu cek tiket tu abg tu suru tunjukkan bukti yg kitaorg dah 18 thn ke atas. so kitaorg pun tunjukkan la kad matrik kitaorg. "terasa diri ini begitu muda. wuuuu. awet muda ka aku ni???" hahaha. perasan jap.

Anyway, movie tu mmg best. Tapi klu korang x cukup umur lg x payah nak memandai p tgk movie tu. p tgk movie lain!!!! hahaha

lps tu kitaorg makan kat mary brown.then balik. tu jer la yg kitaorg lakukan ari ni. klr pun dah lewat so no wonder la x bnyk bnda yg blh dibuat kan. tapi apa2 pun kitaorg enjoy ari ni. lebih2 lg dah nak final exam kan. Nak jalan esok x blh sbb dia ada sport day. so hanya ari ni jer la yg kitaorg dpt klr.

aku happy sgt kot klr ngan dia. setiap kli kitaorg klr mesti akan tgk wayang. dah tu jer yg best kan. hahaha. N lagi satu dlm minggu ni aku dah tgk movie 2 kali. pecah rekod kot klu aku x salah. sbb selama ni satu movie jer seminggu. tp kali ni 2 MOVIE OKAY!!!!

first movie yg aku tgk minggu ni of cos la 1D (This Is Us). Movie ni mmg best even dia just mcm dokumentari tp kitaorg enjoy the movie. also for the first time kitaorg tgk movie dri A - Z mksdnya dri start smpi lar habis semua termasuk sekali tgk cast yg involve dlm movie ni n etc. best sgt la katakan. Plus, first time jugak ktaorg masuk n keluar panggung melalui pintu utama. hahahaha. dlm panggng tu 4 org jer kot yg tgk. kmi 3 org then plus sorang lelaki. so total 2 llki 2 prmpn.

so smpi sini jer la aku nak ceritakan. nanti klu ada masa aku cerita lagi. daaaaaa

P/S:  Final exam ~ 25. sept. 2013. whattt???? this month. another few more weeks hokay. so wish me luck for the final.  hope to get dean list. InsyaAllah. Amin.
Wednesday, 4 September 2013 | 17:08 | 0comments
Aku dah x taw nak ckp apa ngan budak sorang ni. Dulu ok taw skrg ni aku pun x taw la knpa. yg sorang tu pun satu. asyik sentiasa d tepi ketiak yg sorang ni jakk. Dari dulu aku nmpk kat mata korang tu yg korang x suka aku tp aku x kesah sbb aku dtg sini bukan untuk mencari pengaruh or untuk d suka.

masalah. konflik. problem. semua merujuk kpd satu bnda yg sama. Habis satu, satu masalah dtg.
Skrg ni aku pun x taw masalah ni berkaitan dgn apa. Tapi aku dpt rasakan MANUSIA sorang ni x suka dgn aku. So?? what can I do right?? Silence is better for me!!!

Dpt aku kategorikan pemikirab DIA ni bknlah pemikiran org kls pertama. Mungkin saja pemikiran zam manusia dulu kala. Berkata sesuatu tanpa ada asas yg kukuh atau pun blh ku katakan sbg xde asas langsung.

Kalau org x suka ngan aku, aku akan lg larr x suka ngan org tu. Sekali aku dah terkena sorry to say. If you ask for my forgiveness, sure I'll give you but I would not give you my TRUST!!! I'm sick of it.

Depan aku ko bukan baik lagi mengalahkan malaikat lar org katakan. Tapi d blkg aku ********** sendiri mau fikir la ya. Aku bukan menunjuk2 dlm melakukan sesuatu perkara. Tetapi itula prinsip aku!! Aku x suka buat kerja sambil lewa. Aku bukan mcm ko!!!!

Mungkin aku lbh ramai kawan PEREMPUAN dri ko, n mungkin dsebabkan inilah ko JELESSSS yg teramat ngan aku kan???? Dulu asal aku ckp or buat kerja ngan perempuan mesti ko kata yg aku ni SOSIAL. Tapi tgk skrg. ALLAH dah tunjuk siapa yg lebih sosial.

x perlu nak COVER sgt lar wehhhh. Dah terang2 kat twitter ko jadi SUNDAL sebok dok tweet2 ngan perempuan.

Lebih2 lagi skrg ni ko dah GILA MEROYAN BERCINTA ngan sorang tu kan. korang berdua sama jerr 2 X 5. Gara2 perempuan ko hilang KEPERCAYAAN kwn baik ko sendiri yg ko lbh knl lama berbanding perempuan yg bru berapa minggu. Nanti klu dah BREAK jgn pula sebok2 nak p menagih simpati ngan kawan ko tu. Aku bukan apa, aku kesian tgk kawan ko tu. Boleh2nya ko kata dia yg sebarkan ko IN LOVE ngan MINAH sorang tu. EXCUSE ME!!! bukan dia yg bgtaw ok. GF TERCHINTA ko tu sendiri yg sebok dok tweet2.

Macam la org ni BODOH tahap gaban x dpt jangka siapa org tu. Please la open ur mind. Dont be so childish.

Aku x berapa kesah klu ko x suka aku. Sbb aku mmg x pernah rapat ngan ko pun. Selama ni aku Tegur atau x jer ko klu dpn mata. N lagi satu. dulu aku RESPECT GILA VOGOK ngan ko. skrg ni sorry jak arrr.
Nama jak budak Sek *****. tp ok lagi aku ni wlpn just sek ***** .

Suka suki hati aku la klu x mau buat kerja dkt BILIK KO!! mmg classmate tp x semestinya semua bnda tu kna ikut majority mcm buat kat bilik jer sentiasa. Klu buat dkt bilik pun bukannya ko ada inisiatif nak buat bnda tu. yg ko buat sebok menghadap laptop melayan twitter facebook bagaiiiiii.

Klu ko nak jatuhkan aku sekali pun. jan mimpi larrr dpt. Aku x kata aku bnyk pengaruh tetapi KEBENARAN sentiasa berada d depan mata!!! Ko nak jatuhkan or salahkn aku tetap akan ada org yg support aku. bukan sbb aku yg provok apa k bnda. tapi dsebabkn KEBENARAN yg sentiasa terbentang luas d depan mata.

Ingat aku x taw ke yg ko tu nak sgt kejar publisiti MURAHANNN!!!! dulu ZERO sbb tu la ko mcm tu. sekarang ni bru naik 0.1 kot dah bangga nak MAMPSSSSSSSSS!!

Last, for your information. Aku xkan tegur ko dah mcm dulu. Buat apa aku tegur org mcm ko. mmg x arrr.

memang antara bnyk2 org aku jmpa ko la yg aku paling KEPELIKAN!!! bukan aku mau ckp aku ni perfect sgt. x!!!! tp at least cuba jd diri sendiri.


Friday, 9 August 2013 | 12:05 | 0comments
Assalamualaikum.

For this time I wolud like to wish all of you Happy Eid to all of u who celebrate this festival. Hope you enjoy it!!

Even, i have to go back to Kedah this Monday but I will spent the rest of my time at Sabah wisely. ~no need to study lorrr.. LOL~

Okay, enough for today. Will continue later ^ ^

c ya!!!
Monday, 5 August 2013 | 21:50 | 0comments
Assalamualaikum.

Halo.. Halo..Halo.. lama dah aku x update'kan,kesian ngan blog aku ni klu lar dia wujud d alam realiti confirm penuh ngan sawang labah2. haha
Sorry la erkk sbb lama x update, aku xde idea nak katakan apa kat sini ni. Ni pun aku tulis sbb lama dah x update n tiba2 aku terfikirkan blog aku yg ADORABLE ni. #puji diri sendiri nampak.

Okay, skrg ni aku kat sabah sempena cuti RAYA. Sebab skrg aku tgh smbg study kat UiTM Kedah. Kalau aku x silap dah nak masuk 9 minggu aku x balik sabah. Syukur Alhamdulillah aku selamat tiba d sini pada 02. OGOS. 2013 yg lalu.

Malangnya cuti aku x panjang, sbb 12hb nti aku dah kena balik dah. :(
Tapi at least aku dpt balik kan drp x balik langsung. hahahaha

So, smpi sini jer la dulu ya. Aku nak smbg tengok TV. Dah lama aku x tengok TV ni.
InsyaAllah klu aku rajin n ada masa aku update lg. see ya!!!
Sunday, 7 July 2013 | 12:52 | 0comments
yuhuuuuu
Monday, 18 March 2013 | 21:14 | 0comments
Assalamualikum...

Keputusan SPM 2012 tak lama lg diumumkan.Siapa yang nak jadi guru tu mesti korang mengaharapkan agar masi ada permohonan untuk tahun ni kan sebab ada rumours yg mengatakan tahun ni hanya 30% pelajar cemerlang SPM 2012(yg mendapat 9A ke atas) yang akan ditawarkan.

Berbalik kpd tajuk N3 kali ni.Permohonan Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Ambilan Jun 2013 akan dibuka pada hari jumaat ni bersamaan dgn 22.03.2013.Gembira tak?????x caya??????
haaa ni buktinya......

JENG JENG JENG!!!!!!!











Ini adalah maklumat penting dan ringkas yg aku dapat dari iklan yg dimuat turun tu:
~>SYARAT DAN KELAYAKAN ASAS

1.1 Warganegara Malaysia.
1.2 Umur tidak melebihi 20 tahun pada 30 Jun 2013 iaitu lahir pada atau selepas
30 Jun 1993.
1.3 Calon hendaklah sihat fizikal dan mental.
1.4 Calon hendaklah aktif dalam kegiatan kokurikulum.
1.5 Mempunyai kelayakan akademik di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia dengan
mendapat cemerlang dalam mana-mana tiga (3) mata pelajaran.
DAN
sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga (3) mata pelajaran yang berikut:
1.5.1 Bahasa Melayu;
1.5.2 Sejarah;
1.5.3 Satu (1) mata pelajaran yang lain;
serta
1.5.4 lulus Bahasa Inggeris.
1.6 Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohona
i
~>Cara Memohon

1. Permohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dengan melayari laman
sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia di alamat : http://www.moe.gov.my mulai 22 Mac
2013.
2. Pemohon dinasihatkan melayari laman sesawang : http://www.moe.gov.my bagi
mendapatkan maklumat iklan, bidang pengkhususan dan gred minimum serta
kalendar aktiviti sebelum membuat permohonan.
3. Calon dibenarkan mengemukakan SATU (1) permohonan sahaja.
4. Permohonan boleh dikemaskini pada bila-bila masa sahaja dan hendaklah dihantar
sebelum tarikh tutup permohonan. Permohonan yang berjaya dihantar akan
menerima nombor rujukan sebagai pengesahan.
5. Maklumat yang tidak benar dan tidak lengkap boleh mengakibatkan permohonan ditolak.


TAKE NOTE:TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 31 MAC 2013 (11.59 MALAM)
.........permohonan hanya akan dibuka selama 10 HARI.........

Okay skrg dah percaya kan.Untuk maklumat lanjut korang boleh lar berkunjung ke website KPM.Untuk memudahkan korang download iklan tu,korang boleh klik d sini.


Sampai d sini jak ya untuk kli ni saya nak tengok TV..hehehe
| 08:47 | 0comments
Assalamualaikum...

Morning guys,sihat???Alhamdulillah..Okay N3 kli ni aku nak kongsikn tentang tarikh keputusan SPM 2012 diumumkan.Hari tu aku ada kata mengenainya d sini.

N3 yg dulu tu x blh pakai sbb skrg KPM dah pun keluarkan kenyataan mengenai benda nie.
So,keputusan SPM 2012 akan diumumkan pada 21.03.2013(khamis).Nak bukti????tunggu kejap yerr....














haaa dah ada buktikn.All the best kepada calon spm 2012 termasuk diri ku ini...dupdapdupdap sda skrg ni.3 hari lagi yerrrr......hehe
Okay lah smpi sini la untuk hari ni.daaaaaaaa :)


P/S:All the best kepada calon2 STPM 2012 yg akan mengambil result hari ni.X lama lagi tinggal beberapa jam lagi...

Older Post








Template By: HER
Base code: HER
Some stuff: * * * *